Suha montaža

Suha montaža je postala sinonim za hitro, varno in kakovostno gradnjo, tako notranjih kot tudi zunanjih elementov. Sistemi suhe montaže so sestavljeni iz dveh osnovnih elementov in sicer nosilne konstrukcije in plošč, ki nam skupaj dajejo funkcionalno in estetsko celoto. Z njimi gradimo predelne stene in spuščene strope, s katerimi oblikujemo prostore, med drugim tudi mansardna stanovanja.

Pri nas so najbolj poznani sistemi za suho montažo iz elementov podjetja Knauf, ki jih uporabljamo tudi sami. Konstrukcija stene je načeloma kovinska, nanjo pa so pritrjene mavčno-kartonske plošče. Visoko kakovostne in zmogljive suhe inštalacije ne zahtevajo dodatnega časa za sušenje struktur, kar je pri današnjem tempu življenja izjemno pomembna prednost.

Mavčno-kartonske plošče so ene prvih in najbolj vsestranskih montažnih konstrukcijskih elementov. Zato uporaba mavčno-kartonskih plošč v suhomontažnih sistemih še vedno konstantno narašča tako v svetu, kot tudi v večini evropskih držav. Mavčno-kartonske plošče so narejene iz kartona in  mavca Mavec je naravni material, ki s svojo pH-vrednostjo in toplotno prevodnostjo ustreza človeški koži. Ne vsebuje strupenih ali zdravju škodljivih umetnih snovi. Kot dokaz te trditve naj izpostavimo dejstvo, da se mavec uporablja tudi za zdravstvene namene (npr. za pritrjevanje zlomov, kjer je v neposrednem stiku s kožo), ter v zobozdravstvu. Zaradi teh lastnosti je idealen material za gradnjo notranjosti vašega doma, saj vam zagotavlja idealno mikroklimo.

Konstrukcijo pregradne stene lahko najbolj natančno izvedemo s kovinskimi profili, saj so ti dosti bolj natančno oblikovani kot leseni. Stene narejene iz jeklenih profilov so ravne, vogali so lepi, pravokotni in tudi izbokline vijakov, s katerimi so na prifile pritrjene mavčno-kartonske plošče so minimalne.  Zaradi enostavnega pritrjevanja elementov je kovinska konstrukcija tudi hitreje izvedena kot lesena. V primerjavi z lesom je kovinska konstrukcija tudi mnogo lažja, kar je pomembno pri statičnih obremenitvah hiše. Stranke se odločajo za jeklo tudi zato, ker je kovina odporna proti zajedavcem (kar les sam po sebi ni) in zaradi požarne varnosti.

Načrtujemo in svetujemo Vam pri prostorskih razporeditvah vašega doma in vaših poslovnih prostorov!

Vrh